Inteligenta Pozitiva Aplicata – Episodul 2 „Nu poti intelege pe altul daca nu privesti lucrurile din punctul lui de vedere!”

Inteligenta Pozitiva Aplicata – Episodul 2 „Nu poti intelege pe altul daca nu privesti lucrurile din punctul lui de vedere!”

1.02.2020
Inteligenta Pozitiva Aplicata – Episodul 2
Titlu:
„Nu poti intelege pe altul daca nu privesti lucrurile din punctul lui de vedere!”

Povestea 2
0. Enunt.
1. Cum a functionat mintea ca dusman?
2. Cum trebuie sa functioneze mintea inteleapta!

0. ENUNT: Povestea de iubire neterminata.

S-a intamplat ca in trecut sa am o relatie perfecta din punctul meu de vedere. Atat de perfecta incat am socotit ca totul e de la sine pana intr-o zi cand iubita a zis STOP Joc. Shoc si groaza. Durere si suspine. De ce neterminata? Pentru ca s-a incheiat ciudat iar lectiile pe care le invat acum sunt esentiale din punct de vedere al INTELIGENTEI POZITIVE, principiul acesteia se regaseste in Motto:
MINTEA TA ÎŢI ESTE CEL MAI BUN PRIETEN, DAR ŞI CEL MAI MARE DUŞMAN”. CUM SĂ O „CONVINGI” SĂ TE AJUTE, ÎN LOC SĂ TE SABOTEZE

1. CUM a functionat MINTEA ca DUSMAN al meu!
– Judecatorul din mine a inceput sa ma acuze pentru greselile facute, sa-mi reproseze. Rezultat: regrete inutile, zbucium si framantari neproductive si oricum fara rezultat.
– Binevoitorul din mine a cautat sa arate ca a invatat ceva si ca s-a schimbat. Rezultat: demersurile au fost tratate ca un semn de slabiciune si nicidecum de iubire sau pretuire.
-Hiberambitiosul din mine si-a spus ca prin rezultate stralucitoare voi arata ca iubirea m-a schimbat. Rezultat: mi-am uitat propriile scopuri si idealuri si nu am realizat nimic.
– Victima din mine a inceput sa-si zica ca deznodamantul a fost nemeritat. Rezultat: o melancolie inutila si cu efect blocator.
– Hiperrationalul din mine a inceput sa analizeze cauzele cautand solutii pentru repararea relatiei. Rezultat: lipsa de concentrare asupra cauzelor reale.
– Hipervigilentul din mine a fost cel care a stricat relatia la timpul ei prin teama de viitor si dorinta de control. Rezultat: nu am trait nici prezentul si am afectat viitorul
– Nelinistitul din mine s-a concentrat pe probleme in loc sa vada frumusetea clipei si sa vada solutii practic. Rezultat: afectarea relatiei si a eficientei in munca
– Dominatorul din mine a continuat sa insiste pe solutii de afaceri care si-au dovedit limitele. Rezultat: o aparenta ineficienta si o lipsa de orizont care a condus la oboseala din partea ei.

2. CUM trebuia sa functioneze mintea mea „POZITIVA”
– Sa nu mai lase loc Judecatorului sa traga concluzii inutile si de invatare a lectiei. Concentrarea pe viitoarea relatie si mai multa atentie la nevoile celuilalt. Rezultat: Stima de sine, echilibru, incredere.
– Sa nu mai lase Binevoitorul din mine sa mai caute bunavointa nimanui, concentrarea pe util si practic dar mai ales pe trairi si frumusetea vietii indiferent de parerea celor din jur dar cu concentrare asupra relatiei. Rezultat: Util, placut, empatic.
– Sa nu se mai bazeze pe Hiperambitios prin actiuni efective de identificare a unei directii de succes, indiferent de aprecierea sau nu a celor din jur. Rezultat: eficient, util, eficace.
– Sa nu mai lase Victima din mine cu accent pe atuurile pe care le am si stapanirea de sine in planurile pe care mi le fac. Rezultat: competent, de succes, dezirabil.
– Sa nu mai lase Hipervigilentul din mine prin concentrarea asupra oamenilor si nu a pericolelor legate de acestia. Rezultat: profesionist, leader, manager.
– Sa nu mai bazeze pe Nelinistitul din mine si sa se concentrareze asupa clipelor care conteaza cu adevarat dar si elaborarea unui plan care sa includa doar lucrurile care conteaza. Rezultat: fericit, armonios, iubit.
– Sa nu se mai bazeze pe Dominatorul din mine prin identificarea acelor relatii pozitive, bazate pe respect reciproc si egalitate. Rezultat: Respectuos, amabil, suportiv

Concluzia povestii: Viata este cum ne-o facem. Pentru asta trebuie sa ne educam mintea si sa o stapanim!

Cauta povesti din viata ta si analizeaza-le asa cum am facut eu aici. Nu incerca sa repari nimic. Concentreaza-te pe MINTEA Inteleapta!

Daca ai o poveste si morala ei trimite-mi-o sa o dezbatem!

Gabriel Zaharia – Inteligenta Pozitiva Aplicata

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com